« tillbaka / back

MÖHIPPA
Minikurs i silversmide på Platina

Kom till Platina på er möhippa!
Så här ser vårt program ut för grupper, tex möhippor, födelsedagsfirande , företag eller privata sällskap som vill komma till oss för en minikurs i silversmide.

Vi börjar med att ge en kort presentation av oss själva och vår verksamhet som formgivare och internationella gallerister för samtida smycken. Därefter sätter vi igång att jobba med er i en designprocess och tillsammans tar vi reda på vad som skall produceras. Tanken är att ni ska få med er ett smycke som ni alla tillsammans arbetat med. Vi ger under tiden introduktion av silversmide, våra hantverkstekniker, presentation av verkstaden och ger er handledning i hantverksarbetet. I mån av tid och intresse kan vi även prata om ädla metaller, ädelstenar och guidning av aktuell utställning i galleriet. Vi avrundar med en utvärdering och samlas för att ta del av de unika saker som ni nu skapat. Hela programmet tar ca 2-3 timmar.

Materialet som alla får arbeta i är silver, 925 Sterling, den vanligaste legeringen för silverarbeten.
En enkel buffé finns med smörgåsar, frukt och dricka som intas under löpande arbete.

Kostnaden är 600 kr per deltagare och vi brukar be om en handpenning på
1 000 kr en vecka innan aktuellt datum. Senast 3 dagar innan önskar vi få bekräftat hur många som kommer. Vi tar emot grupper på upp till 15 personer.
Tider som vi kan ta emot är vardagkvällar 18.00-20.00, lördagar 9.00-11.00 och 15.00-17.00. Övriga tider tillkommer 1.000 kr/tim för abonnemang av lokalen.

Vår ambition är att när ni lämnar oss på Platina har ni fått göra något nytt och lärt er en hel del om smycken, hantverksteknik och de fantastiska material vi jobbar i. Hittills har alla grupper tillverkat ett smycke att ta med!
Det är också en viktig del av vårt arbete att sprida kunskap om smyckekonst och att inte minst slå hål på en del myter och fördomar om bling-bling- branschen.

Inga förberedelser behövs utan kom som ni är med öppet sinne.

Boka tid på tel 08-300 280 eller platina@platina.se

Välkomna!   
   
 

 

« tillbaka / back